top of page

7 års garanti, nye coastal både og flere 2022 nyheder fra Liteboat


Den nye LiteDuo er i DK. Den nye version af LiteSport 1X. Forbedring af LiteTrio. Ny 10 kg lettere C4X LiteRace FISA-model OG læs om årets første åbne demo.Årets første åbne demo – Herning Roklub – 19. februar 2022 kl. 0900 – 1200

Vi kickstarter ro sæsonen med en demo hos Herning Roklub ved Sunds Sø den 19. februar.

Kom og prøv alle vores modeller – Læs mere i bunden af artiklen – og om tilmelding

7 års garanti på håndbygget kvalitet Den bedste nyhed er næsten, at Liteboat udvider sin garanti til 7 år på alle bådtyper og robåde produceret i 2022. Det sker som udtryk for det innovative design, gode materialevalg og ikke mindst det solide håndværk på fabrikken i Pontcharra, hvor de fleste har været med som bådebyggere siden starten for ca. 8 år siden.


Liteboat har valgt 7 år, da det er så længe man har bygget og solgt både kommercielt. Erfaringen er at der kun var været enkelte mindre fejl på meget få både. Så når man giver lidt ekstra for en Liteboat, vil vi også gerne give vores både et fortjent kvalitetsstempel.


For roklubber, hvor bådene bruges meget, betyder det noget at de holder. For privatkunder betyder det noget, at man fx kan sælge sin robåd brugt efter 3 år, og der så stadig er 4 års garanti.


LiteDuo i Danmark Vi sluttede sæsonen af med, at få den nye LiteDuo – en superlet coastal 2X båd – til Danmark.


Båden udmærker sig ved at veje under 45 kg. Det er 15 kg lettere end vores LiteRace 2X coastal båd til konkurrence. Duo ‘en er også en 1m kortere og 20 cm smallere, og måler hhv. 6,5 m og 80 cm.


En let, stabil og meget hurtig båd.

Den nye lette LiteDuo

Den umiddelbare fordel er, at man efter brug blot tager de to rigge af. Dermed forsvinder 7 kg, så de to roere let kan løfte de sidste 38 kg op på den hylde båden skal ligge på i bådhallen. Her er der med andre ord en coastal 2X, som alle roklubber kan finde plads til.

Første kunde blev Nakskov Skibsværfts Roklub (NSR), hvor båden efter aftale ligger til demo og fremvisning for interesserede i 2022 og fremover. Vi har også selv en Duo her hos Liteboat i DK (CO-ROW) og har den klar til demo. Vi havde den med til vores sidste åbne demo for fynske klubber i Nyborg i oktober 2021, hvor båden fik fine ”anmeldelser” af dem som prøvede. Vi nåede også en enkelt klub-demo i oktober. Det resulterede i en bestilling af en LiteDuo til klubben. Levering før standerhejsning 2


LiteDuo – billeder fra demo Nyborg


FISA sænker C4X til 130 kg

I 2021 blev minimumsvægten sænket fra 140 til 130 kg. Liteboat sænkede med det samme vægten i vores Coastal 4X carbon båd - ”LiteRace 4X FISA carbon” – så man i konkurrencer altid har den skarpeste model.

Samtidig blev det et krav, at bådene skal kunne have et slæbetov fastgjort i selve skroget. Det er løst ved et øje i bådens stævn.

LiteRace 4X har fastmonterede rigge skruet ned i båden. Vores erfaring var, som sikkert andre fabrikater og bådtyper, at man over tid kan problemer med saltvand, gevind og fastgørelse, hvis man hyppigt afmonterer riggene. Hos Liteboat har vi sikret at fundamenter til fastgørelse af riggene altid nemt kan skiftes på bådene udefra, hvis gevindene bliver slidt eller ødelagt.

Fra Liteboat i Danmark er vi stadig interesseret i at levere den første C4X med en god rabat til den første klub. Så kontakt os endelig på fritz@co-row.dk


Billeder LiteRace 4X Fisa carbon – model


LiteSport 1X – innovation for den letteste båd

Den lidt kortere og lettere coastal 1X, som vi sælger til både roklubber og privatpersoner undergår yderligere udvikling i 2022. Båden er på verdensplan den bedst sælgende Liteboat, særligt til roeren der køber sin egen båd - og vil være en "singlesculler".


Båden ror godt og er designet til, at man også kan have den med på taget af sin bil.

LiteSport 1X har været produceret i glasfiber version med en totalvægt på 31 kg og en carbon version på 26 kg. Fra starten af 2022 produceres LiteSport 1X kun i en version på 27 kg i en ny og stærkere kombination af materialer.


Vi har stadig et par LiteSport 1X i den lette carbon version (26 kg) på lager. Når man nemt og hurtigt tager Quick-Release-riggen af båden er der kun 22,5 kg båd tilbage, som skal løftes på taget. – Kontakt os for prøve/køb: fritz@co-row.dk eller mobil: 21421306LiteTrio

Vores bud på fremtidens roning som ”klubbåd” – den fleksible LiteTrio er blevet yderligere forbedret.

Nu har båden også fået en finne, så man i den hurtige opsætning af båden med tre roere (3X) ikke behøver at have roret i vandet, men har en retningsstabil båd, der er let at styre i årerne.

LiteTrio ’en kan, som bekendt, rigges hurtigt om (inden for nogle minutter). Båden kan rigges som en 3X, 2X m styrmand eller 2- m styrmand. En stor fleksibilitet, som vil give stor anvendelse i klub.

I den sidste version med to roere med enkeltårer og styrmand ligger båden tæt på en to-årers inrigger, i sin anvendelse, mens den som 3X med tre roere (i kun 75 kg båd) er en super hurtig sports- og motionsbåd. Den tredje båd er bestilt og på vej til en klub i Danmark.


Se videopræsentation af LiteTrio:Årets første åbne demo – Herning Roklub – 19. februar 2022 kl. 0900 – 1200

Har du eller I lyst til at se, prøve og teste Liteboat.

Den 19. februar 2022 er vi hos Herning Roklub, Skivevej 4, 7451 Sunds.

Vi ror på den beskyttede Sunds Sø, hvilket passer til årstiden.


Der vil være mulighed for at prøve:

LiteSport 1X (coastal) LiteDuo (coastal) LiteRace 1X (konkurrence coastal) LiteRace 2X (konkurrence coastal) LiteTrio (som 3X eller som 2X m styrmand) LiteQuattro (4X m styrmand)


OBS: da det er tidligt på sæsonen, beder vi om en tilmelding, så vi ved hvem der kommer.

Skriv til fritz@co-row.dk eller ring 21421306 – og angiv hvor mange du/I kommer, ca. tidspunkt og evt. også hvis der er særlige bådtyper I specielt er interesseret i at prøve.


OBS Alle er velkommen – også privatpersoner på udkig efter egen båd.

Comentários


bottom of page