top of page

COASTALBÅDE

Liteboat har udviklet sin LiteRace-serie af coastalbåde til den nye coastal rowing sport indenfor roning.

LiteRace 1X, 2X og 4X er alle designet af den kendte skibsarkitekt og bådebygger Sam Manuard, som er kendt fra sejlsporten, hvor han har designet mange vinderbåde til alverdens sejlsportskonkurrencer.

Da coastal rowing på samme måde foregår i bølger og vind, har Liteboat taget de bedste design-principper fra en hurtig havkapsejler med ind i LiteRace-serien.  Dermed har vi skabt nogle både der i selv svære forhold giver en så stabil og rolig platform for roerne, hvor roteknik og styrke bedste omsættes til fremdrift.

Bådenes design understøtter også et jævnt glid gennem bølgerne. Således at man som roer ikke hele tiden skal relancere farten, men kan holde god rytme i sin roning.

LiteRace 1X, 2X og 4X er alle konstrueret og bygget til de mål og tekniske standarder FISA (det internationale roforbund) har sat for konkurrence robåde.  Coastalbådene er bygget i carbon for at sikre stivhed og god kraftoverførsel.

LiteRace bådene har deltaget i mange internationale mesterskaber og regattaer, og har været båden for flere VM-medaljevindere.

LiteRace 1X er også en populær fritidsbåd for motions- og fritidsroere.

Udover LiteRace serien er Liteboat også gode til at udvikle superlette og mindre coastal robåde, som er attraktive for såvel fritidsroere som roklubber. LiteSport 1X (26 kg) og LiteDuo (en 2X på kun 43 kg)

bottom of page